Wat kan Team Z betekenen voor organisatie of bedrijf?

Mensen mee laten doen in Zeewolde, daar maakt TeamZ zich sterk voor. Medewerkers van Concerned, Welzijn Zeewolde en de Sociale Dienst Veluwerand hebben de handen ineengeslagen en werken samen in een lokaal team. Dit team helpt werkzoekenden uit Zeewolde naar werk. Deze werkzoekenden vallen onder de zogenaamde Participatiewet. Wij brengen werkgevers, werkzoekenden en organisaties met elkaar in contact om samen het beste resultaat te creëren. Dit kan een betaalde baan zijn, een werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk.

Erica Schagen van Philagilde over haar ervaringen met TeamZ:
“De goede samenwerking die we als Philadelphia al geruime tijd hebben met Welzijn Zeewolde, is nu uitgebreid met de samenwerking met ‘TeamZ’. In februari waren de burgemeester en wethouders bij ons op bezoek voor een heerlijke zelfgemaakte lunch. Tijdens het bezoek ontstonden weer nieuwe ideeën en kansen.

De afgelopen weken heeft dat al voor twee mensen geleid tot instroom naar werk op Philagilde. Een jonge man krijgt een baan als assistent begeleider en een jonge vrouw heeft in de zomermaanden een werkervaringsplek gekregen. De bedoeling van een werkervaringsplek is dat mensen ervaring op doen in het werkveld en vanuit daar gaan ontdekken waar hun talenten echt tot uiting komen. Soms kan het kan snel gaan, want in september begint zij aan een studie en gaat ze aan de slag als leerling!

Deze mooie matches komen tot stand met dank aan de nauwe samenwerking tussen beide partijen. De lijnen zijn kort en samen zijn we altijd op zoek naar win-win situaties. Zo bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer nieuwe kansen en dat doen we met elkaar.

Philagilde is een dagbestedingscentrum waar mensen overdag hun tijd zinvol besteden. We bieden activiteiten aan op het gebied van belevingsgerichte zorg, zoals de tovertafel. Ook hebben we een houtbewerkingsafdeling en een kaarsenmakerij. We zijn graag creatief bezig door het maken van verschillende dingen, die we vervolgens verkopen. Met een groepje cliënten werken we regelmatig op locatie, we doen dan productiewerk in opdracht. Bewegen en sporten vinden we ook erg belangrijk. We kijken per cliënt welke zorg of dagbesteding het beste bij hem of haar past.”

Bent u geïnteresseerd wat TeamZ voor uw organisatie of bedrijf zou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij bespreken graag uw wensen en de mogelijkheden! m.devries@teamz.nl of 06-13220844.

Recente berichten