Team Z is de lokale dienstverlening voor werkgevers en maatschappelijke organisaties van de gemeente Zeewolde

Het team helpt werkzoekenden uit Zeewolde naar werk. Deze mensen vallen onder de Participatiewet. Wij brengen werkgevers, werkzoekenden en organisaties met elkaar in contact om samen het beste resultaat te creëren: Een betaalde baan of werkervaringsplek en een meer dan gemotiveerde werknemer. Heeft u interesse? Neem contact met ons op, wij helpen uw graag!

De mensen van Team Z

Team Z bestaat uit participatiecoaches van Sociale Dienst Veluwerand, arbeidsbemiddelaars en een accountmanager profit van Concerned en een accountmanager non-profit van Stichting Welzijn Zeewolde. Het team heeft veel ervaring op het gebied van arbeidsbemiddeling en wil graag samen met de werkgevers en organisaties het sociaal ondernemerschap vorm geven. Team Z richt zich speciaal op het bemiddelen van mensen vanuit de Participatiewet die in Zeewolde wonen.

Foto-3

Betrokken werkgevers en maatschappelijke organisaties

Werkzoekenden die onder de Participatiewet vallen lopen vaak tegen een muur van onbegrip. Terwijl juist deze werkzoekenden extra gemotiveerd zijn om (weer) aan de slag te gaan. Werken betekent weer zelf je geld verdienen, collega’s hebben, en je netwerk verbreden. Soms is een stukje begeleiding op de werkplek of financiële ondersteuning voor de werkgever nodig. Is de stap naar betaald werk nog te groot? Dan kunnen we bijvoorbeeld een werkervaringsplek samen met een werkgever creëren. Het vinden van banen voor werkzoekenden met afstand tot werk kan dan ook niet zonder maatschappelijk betrokken werkgevers en organisaties.

Onze werkwijze

Onze werkwijze
Intake

Wanneer een werkzoekende zich meldt voor een uitkering vanuit de Participatiewet gaat de participatiecoach in gesprek met de cliënt om een beeld te krijgen van de mogelijkheden, talenten en de situatie van de werkzoekende. Kennis en ervaring, zelfkennis van de cliënt en de wijze van communiceren spelen een rol om iemand succesvol te bemiddelen naar werk.

Werving & selectie

Team Z bemiddeld werkzoekenden voor bedrijven en instellingen in Zeewolde. Deze werkzoekenden hebben een uitkering vanuit de Participatiewet. Wij zijn u van dienst door een vacature voor u op te stellen. Hierbij brengen we in kaart:

  • de taken en verantwoordelijkheden
  • welk type mens er past binnen het team
  • welke functie-eisen moeten medewerkers aan voldoen?

Daarna gaan we voor u op zoek naar de juiste medewerker.

Desgewenst kunnen we de eerste selectiegesprekken van u overnemen, zodat u alleen gemotiveerde kandidaten spreekt die voldoen aan de door u gestelde eisen. Voor werkgevers die meerdere werkzoekenden zoeken, organiseren we speeddates en/of rondleidingen bij bedrijven.

Bemiddeling

De mensen van Team Z denken graag met u mee bij het aannemen van een werkzoekenden. Zij zijn op de hoogte van de verschillende arbeidsovereenkomsten, eventuele subsidies en kunnen meedenken hoe de werknemer snel en op de juiste manier gewend raakt aan het arbeidsproces binnen uw bedrijf. Wij kunnen u daarin naar wens extra begeleiding geven.

Baan

Bemiddeling houdt niet op als de vacature naar tevredenheid is ingevuld. Team Z blijft in contact met u nadat de kandidaat bij u in dienst is gekomen. Ook voor bijvoorbeeld ondersteuning op de werkvloer kan de werkgever terecht bij Team Z.

Team Z wil graag met u in gesprek om onze werkwijze uit te leggen en de juiste kandidaat voor te stellen