Goede samenwerking tussen Team Z en Philadelphia

Mensen mee laten doen in Zeewolde, daar maakt Team Z zich sterk voor. Medewerkers van Concerned, Welzijn Zeewolde en de Sociale Dienst Veluwerand hebben de handen ineengeslagen en werken samen in een lokaal team. Dit team helpt werkzoekenden uit Zeewolde naar werk. Deze werkzoekenden vallen onder de zogenaamde Participatiewet. Zo hebben recent twee mensen een contract gekregen bij Philadelphia via bemiddeling door Team Z.

“De goede samenwerking die we als al geruime tijd hebben met Welzijn Zeewolde, is nu uitgebreid met de samenwerking met Team Z”, aldus Erica Schagen van Philagilde, onderdeel van Philadelphia.  In februari waren de burgemeester en wethouders bij ons op bezoek voor een heerlijke zelfgemaakte lunch. Tijdens het bezoek ontstonden weer nieuwe ideeën en kansen.

Aan het werk
De afgelopen weken heeft dat al voor twee mensen geleid tot instroom naar werk op Philagilde. Een jonge man, Sergio Zola (foto) krijgt een baan als assistent begeleider. Hij vervoert onder andere cliënten. Een jonge vrouw heeft na een werkervaringsplek een BBL-traject (Beroeps Begeleidende Leerweg) gekregen. Dat is een combinatie van leren en werken. Soms kan het kan snel gaan, want in september begint zij aan een studie en gaat ze aan de slag als leerling. De bedoeling van een werkervaringsplek is dat mensen ervaring op doen in het werkveld en vanuit daar gaan ontdekken waar hun talenten echt tot uiting komen.

,,Deze mooie matches komen tot stand met dank aan de nauwe samenwerking tussen beide partijen. De lijnen zijn kort en samen zijn we altijd op zoek naar win-win situaties. Zo bieden we mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer nieuwe kansen en dat doen we met elkaar”, zegt Marieke de Vries van Team Z.

Creatief bezig zijn
Philagilde is een dagbestedingscentrum waar mensen overdag hun tijd zinvol besteden. ,,We bieden activiteiten aan op het gebied van belevingsgerichte zorg, zoals de tovertafel. Ook hebben we een houtbewerkingsafdeling en een kaarsenmakerij. We zijn graag creatief bezig door het maken van verschillende dingen, die we vervolgens verkopen. Met een groepje cliënten werken we regelmatig op locatie, we doen dan productiewerk in opdracht. Daarbij krijgen we ook hulp van enthousiaste vrijwilligers. Bewegen en sporten vinden we ook erg belangrijk. We kijken per cliënt welke zorg of dagbesteding het beste bij hem of haar past”, besluit een enthousiaste Erica Schagen.

Bent u geïnteresseerd wat TeamZ voor uw organisatie zou kunnen betekenen? Neem contact met m.devries@teamz.nl of 06-13220844.

 

Recente berichten